mr Miljan Rančić

mr Miljan Rančić

WHO

Biografija

Miljan Rančić

Dipl.inž. MSc

 

Nacionalni koordinator za zdravstvene vanredne situacije i implementaciju Međunarodnog zdravstvenog pravilnika, u okviru Programa za vanredne situacije Svetske zdravstvene organizacije (SZO), u Kancelariji SZO u Srbiji. U okviru pomenutog Programa su i aktivnosti u vezi s promocijom i implementacijom principa Jednog zdravlja na svim nivoima – od lokalnog, preko različitih subnacionalnih, do nacionalnog i internacionalnog.

 

S matičnim obrazovanjem u oblasti životne sredine i zdravlja, ima vrlo široko radno iskustvo u različitim oblastima javnog zdravlja, kao što su: svi aspekti životne sredine i zdravlja, prevencija, implementacija principa jednog zdravlja, planiranje, spremnost i odgovor na javnozdravstvene pretnje i vanredne situacije, interventna epidemiologija, zdravstveno-bezbednosne procene i planiranje, spremnost za odgovor na HBRN pretnje, udružen multisektorski nadzor, spremnost i odgovor na zoonotske zarazne bolesti, planiranje i sprovođenje kampanja masovne vanredne vakcinacije, izrada procene javnozdravstvenih rizika na različitim nivoima itd.).

 

Od 2017., tehnički ekspert Evropskog mehanizma civilne zaštite, u oblasti javnog zdravlja.

 

Kao koautor i istraživač učestvovao u pripremi i objavljivanju više radova i studija (uključujući i međunarodne), na temu: upravljanje zdravstvenim rizicima u vanrednim situacijama, zdravstveni rizici povezani sa vodom za piće u ruralnim sredinama, razvijanje programa obuke u oblasti upravljanja javnozdravstvenim vanrednim situacijama primenom virtuelnih metoda učenja, različite posledice pandemije kovida 19, uspostavljanje i funkcionaisanje nacionalnih stručnih savetodavnih tela u oblasti imunizacije, efektivnost vakcina protiv kovida 19 i dr.

 

Pre profesionalnog angažmana u SZO, dugi niz godina radio u Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, na različitim poslovima, uključujući i rukovodeće. Takođe, više od decenije radio u nastavi, na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu. Kao predavač bio je angažovan i na međunarodnom nivou (Program interventne epidemiologije za zemlje mediteranskog i crnomorskog regiona – MediPiet, finansiran od strane EU i dr.).

Predavanja

UVODNA OBRAĆANJA I OTVARANJE KONFERENCIJE

  • 7 Juna, 2024
  • 09:30 - 09:45

UVODNA OBRAĆANJA I OTVARANJE KONFERENCIJE

  • 7 Juna, 2023
  • 09:30 - 09:45
  • Hotel "Sheraton" Novi Sad

Uvodno obraćanje i pozdravni govor

  • 7 Juna, 2023
  • 09:30 - 10:00
  • Hotel "Sheraton" Novi Sad
X