prof. dr Bojana Matejić

prof. dr Bojana Matejić

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu

Biografija

Prof. Dr Bojana Matejić je redovni profesor Katedre za socijalnu medicinu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i rukovodilac nastave za strane studente na engleskom jeziku. U Školi javnog zdravlja i zdravstvenog menadžmenta je angažovana od njenog osnivanja, kao predavač i mentor, na master i doktorskim programima, kao i u Programskom savetu doktorskih studija Javnog zdravlja. Bavi se različitim oblastima istraživanja i edukacije iz domena javnog zdravlja i socijalne medicine. Kao rukovodilac i saradnik učestvovala je na većem broju projekata, autor i koautor je brojnih naučnih i stručnih radova i publikacija. Profesorka Matejić je član Saveta za zdravlje grada Beograda, Skupštine grada Beograda, kao i Komisije za zdravstvenu delatnost Upravnog odbora Crvenog krsta Srbije.

Profesorka Matejić je aktivna u saradnji i istraživačkom radu u oblasti globalnog zdravlja, u okviru evropskog akademskog prostora (CA22167-PAAR-net, Erasmus+ Circle U i Horizon2020-ERIA) kao i u izvođenju zajedničkih programa sa ekspertima iz SAD (Harvard Medical School – Division for Global Health i Northwestern University). Kao predavač po pozivu bila je učesnik na brojnim međunarodnim konferencijama i kongresima.

Tokom 2023. godine, Profesorka Bojana Matejić je rukovodila projektom “One Health Approach in Higher Education in Serbia”, koji se sprovodio u saradnji Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu (MFUB) i Regionalne kancelarije Svetske Zdravstvene Organizacije u Srbiji.

Predavanja

Jedno zdravlje u nastavnim programima visokog obrazovanja u Srbiji

  • 7 Juna, 2024
  • 11:05 - 11:35
  • Hotel "Sheraton" Novi Sad
X